De badkamer is dé plek voor ontspanning

De badkamer is dé plek voor ontspanning

Rust en ontspanning zijn de kenmerken van de badkamer. Of je nu heerlijk warm doucht, een lekker bad neemt of je uitgebreid staat op te tutten voor de spiegel, de badkamer is dé plek om je even lekker terug te trekken. Zeker na het werken, huishouden, koken en slapen, mag jouw me-time zeker niet ontbreken. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw badkamer ook daadwerkelijk voor ontspanning en rust zorgt? In dit blog vind je onze tips.

Introductie van natuurproducten in de badkamer

Badkamers worden tegenwoordig vaker ingericht om een goede balans te vinden tussen je drukke leven en rust. De introductie van natuurproducten in de badkamer wordt gezien als een van de manieren om rust en ontspanning te creëren in de badkamer. Een veel voorkomend product in de badkamer is hout, denk bijvoorbeeld aan houten wandkasten of badkamermeubels. Hout is ook makkelijk te combineren met andere natuurlijke producten als marmer, graniet, natuursteen en meer. Natuurlijke producten zijn tijdloos en zorgen voor een perfecte wellness ervaring in de badkamer. Ook kun je natuurlijke producten toevoegen in de badkamer, zonder het te moeten verbouwen. Denk bijvoorbeeld aan badkamer accessoires die je kunt veranderen, zoals een marmeren dienblad of houten tandenborstel. Natuurlijke materialen zorgen voor rust en het ontspant onbewust je lichaam en om deze reden zie je het ook vaak terug in spa’s.

Kies voor aardse tinten

Door gebruik te maken van aardse tinten of kleuren wordt er een warme en ontspannen sfeer in de badkamer gecreëerd. Wat zijn aardse tinten? Denk aan beige, taupe, zand, terracotta en bruin. Door deze aardse kleuren te kiezen en te combineren met ton-sur-ton (verschillende tinten van dezelfde kleur) creëer je eenvoud en rust. Een voordeel aan het gebruik van aardse tinten is dat het perfect te combineren is met natuurproducten. 

Een bad of regendouche

Een bad of regendouche zorgt namelijk voor veel ontspanning. Door gebruik te maken van een regendouche voelt het aan dat er een warme regenbui over je heen valt. Het water en de fijne druppels worden over je hele lichaam verspreidt en dit brengt veel ontspanning met zich mee. Net zoals een regendouche, zorgt een bad ook voor ontspanning. Trakteer je zelf op een heerlijk bad na een lange dag. Als je jouw spa moment naar een hoger level wilt tillen, maak dan gebruik van badolie, badzout en badschuim. Zeg dus maar gedag tegen de stres en hallo tegen rust en ontspanning.

Maak gebruik van verschillende rustgevende elementen

Het is belangrijk om rustgevende prikkels voor je ogen, oren en neus te creëren in de badkamer. Zorg bijvoorbeeld voor een rustgevend licht, kies voor natuurlijk licht of maak gebruik van licht met een dimmer. Wat je verder kunt doen om je badkamer een meer natuurlijke uitstraling te geven, is door gebruik te maken van kaarsen in de badkamer. Muziek is ook een belangrijk element voor de gemoedstoestand. Gebruik muziek waarvan jij rustig en ontspannen wordt. Als laatste kun je gebruik maken van rustgevende geuren in jouw badkamer. Denk bijvoorbeeld aan geuren als lavendel, kamille en eucalyptus (die laatste wordt vaak gebruikt in spa’s). Zet de plant neer voor geur en sfeer of maak gebruik van geurkaarsen of andere bad- of doucheproducten met geurelementen. 

Deel dit bericht :

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Pinterest

Lees deze blog berichten ook: