Hoe stel je jouw ideale droomkeuken samen?

Hoe stel je jouw ideale droomkeuken samen?

De keuken is de plek waar ’s ochtends de geur van verse koffie ronddwaalt, waar gezinnen samenkomen en de plek waar heerlijke gerechten worden gekookt. Om zo’n fijne plek van je keuken te creëren is een goede voorbereiding nodig, van denk- en tekenwerk tot montage. Hoe zorg je er nu voor dat jouw droomidee zich vertaalt naar jouw droomkeuken? Bij het ontwerpen en samenstellen van een nieuwe keuken komt veel kijken. Doorloop het stappenplan in onze nieuwe blog en je bent er helemaal klaar voor!

Stap 1: Stel vast waar je keuken aan moet voldoen

De eerste stap is het vaststellen wat je wilt en wat de mogelijkheden zijn. Hoe ziet de indeling van jouw droomkeuken eruit? Wat zijn de afmetingen? Welke keukenapparatuur wil je in de nieuwe keuken? Hoeveel opbergruimte heb je nodig? Maak hier een overzicht van. Een laatste, niet onbelangrijke zaak die je aan dit lijstje kan toevoegen is het budget voor jouw nieuwe keuken.

Stap 2: Doe inspiratie op

Nadat je weet aan welke praktische zaken je keuken moet voldoen, is het tijd om te bepalen welke stijlen, kleuren, grepen en materialen je wilt gebruiken in de keuken. Zoals je misschien wel weet zijn er eindeloos veel keukenstijlen, zoals een moderne, industriële of landelijke keuken. Welke stijl past het beste bij jou en jouw woonstijl? Bepaal ook de kleuren en combinaties die graag je wilt toepassen. Ga je voor veel verschillende kleuren of voor ton-sur-ton? Welke materialen vind je mooi in je keuken? Denk bijvoorbeeld aan marmer, hout, graniet of kunststof.

Doe inspiratie op in de keukenshowroom. Ervaar, voel en zie wat de mogelijkheden zijn en stel jouw ideale keuken vast met behulp van onze keuken specialisten! Neem je eventueel voorbereide werk mee en vraag naar meer informatie als je bij sommige ideeën nog vragen of advies nodig hebt.

Stap 3: Bepaal de keukenapparatuur en de verlichting

Er zijn in de keuken vaak veel apparaten nodig. Voorzie je keuken alleen van apparatuur die je ook écht gebruikt. Investeer in duurzame, hoogwaardige apparatuur. Zo voorkom je dat je keuken overvol komt te staan én ben je ook nog duurzaam bezig. Vergeet ook niet het afzuigsysteem van de keuken. Tegenwoordig zijn er veel meer (geluidsarme)oplossingen op het gebied van afzuigsystemen, mét een mooi design. Ook is het belangrijk om vast te stellen welke verlichting je wilt hebben in de keuken. Het laatste wat je wilt is een te donkere keuken. Bovendien creëert een verlichte keuken meer sfeer! Hiervoor stel je vooraf een lichtplan op.

Wil je liever met een keukenspecialist om tafel om aan de hand van jouw wensen een keuken te ontwerpen? Maak een afspraak of kom langs in onze showroom aan de van Markenstraat 16 in Lekkerkerk.

Deel dit bericht :

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Pinterest

Lees deze blog berichten ook: